Händer på Halmstad Arena: Barn, ungdomar och pedagoger

Kategorier

  • Barn&unga på mässan
  • Händer på Halmstad Arena

Dag/Day Tid/Time

  • 22 september
  • 23 september
  • 24 september

                     

Under väv 2022 håller landets hemslöjdskonsulenter/utvecklare workshops för barn och unga på temat vävning.
Med enkla redskap och metoder får barn och ungdomar möta vävningen i en inspirerande miljö där kreativiteten får flöda.

 

 

GUIDADE VISNINGAR FÖR SKOLKLASSER

Vill du ta med din skolklass till VÄV2021?

Du som pedagog kan boka in din skolklass på en guidad visning på mässan där ni även får prova på att väva på olika sätt.

Välkomna till en skräddarsydd visning för eleverna för att få inspiration och se olika sätt att väva på. Eleverna kommer också få prova på att väva på olika sätt under handledning. För att gruppen ska få en så bra upplevelse som möjligt kan vi max ta emot grupper med 30 elever som delas i två grupper. Ena gruppen börjar med visning och den andra börjar med att prova på vävning. Det krävs därför att ni minst är två pedagoger på plats.

Bokning: Det kommer finnas tider att boka in sin klass på. Men intresseanmälan kan skickas redan nu till Karin.Martinsson@regionhalland.se märk ditt mail med VISNING SKOLKLASS i ämnesraden.

För klasser från Laholm, Hylte, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka går det även att söka mobilitetsstöd för resan till och från Halmstad Arena.

 

EXPERIMENT VÄV

Hur blir en utställning om man ger ungdomar en grindvävstol och fria tyglar att utforma, skapa och kurera en utställning? Det ville Kultur i Halland – Slöjd ta reda på!

En liten grupp Halländska ungdomar i åldern 13-25 år har därför fått i uppdrag att lösa uppgiften. Utställningen kommer visas exklusivt på mässan, och då kommer du även kunna träffa några av ungdomarna som visar vad de vävt.

 

I MIN VÄVDA VÄRLD

En digital utställning där barn och unga får planera, väva och fota sitt vävda svar på vad som finns I MIN VÄVDA VÄRLD. Utställningen kommer kunna följas på Kultur i Halland – slöjds Facebook och Instagram samt här på kampanjsidan.

Vill ni vara med i utställningen? Fram till sista augusti kan du skicka in bidrag. Läs mer om hur du gör på Kultur i Halland – slöjds hemsida. https://www.regionhalland.se/kultur/kulturomraden/slojd/i-min-vavda-varld/

 

VISNING FÖR PEDAGOGER

Vill du få inspiration och lära dig mer om vävning för att kunna väva tillsammans med barn och unga? Under mässan kan du som pedagog anmäla dig till visning där vi tittar på ett urval för att inspireras till vävning med barn och unga. Mer information med tider kommer, men du kan redan nu anmäla intresse till Karin.Martinsson@regionhalland.se

 

Skriv VISNING FÖR PEDAGOGER i ämnesraden.

 

 

SLÖJDA MED BARN OCH UNGA

Behöver du tips på hur du kan slöjda med barn och unga? På Kultur i Halland – Slöjds hemsida finns filmer där du får veta hur satsningen Hej Slöjd! gick till. Där kan du höra vad barnen, pedagogerna och handledarna upplevde projektet, samt får en filmad visning av utställningen. https://www.regionhalland.se/kultur/kulturomraden/slojd/hejslojd/

FRITID = SLÖJDTID

Vad är Barnkonventionen för något? Och vad slöjdar ett fotbollslag? Under konferensen Fritid=Slöjdtid bjöd Kultur i Halland – Slöjd in representanter från olika projekt där barn och unga stod i fokus för en konferensdag som filmades för att fler skulle få ta del av goda exempel med barn och unga i fokus! Se filmen här.

www.regionhalland.se/kultur/kulturomraden/slojd/fritidslojdtid/