PRESSDen internationella vävmässan i Halmstad flyttas fram till 2022

VÄV2020 blev VÄV2021 som blir VÄV2022. Den 22 – 24 september 2022 hoppas vi att vävvärlden äntligen kan vävas samman i en stor härlig och inspirerande mässa i Halmstad Arena.

Vävmässan är ett stort internationellt arrangemang med många utländska besökare. Den besöks av runt 8 000–10 000 personer, flera av dem i en äldre åldersgrupp. 

Vi har stått i startgroparna länge och längtat efter dessa dagar. Men en långdragen pandemi kom emellan. Så pass långdragen att vi väljer att skjuta upp mässan till september 2022. Beslutet tas av omsorg för våra besökares och utställares trygghet. En förutsättning för genomförande är givetvis att situationen med pandemin är under kontroll.

 -Kreativiteten är inget som något kan sätta stopp för så förbered dig för ett späckat program när vi väl slår upp dörrarna i Halmstad den 22-24 september 2022. Vi har tagit vara på den ofrivilligt utökade planeringstiden och kommer att lansera lite nyheter under året, som exempelvis digitala happenings på vår hemsida. Vi ser verkligen fram emot att få arrangera VÄV2022 i Halmstad. Det kommer att bli en helt fantastisk mässa, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

VÄV2022 kommer bygga på ursprungskonceptet med ett välfyllt program på Halmstad Arena samt arrangemang både i Halmstad och i Halland med omnejd. Svenska Vävrådet kommer fortlöpande att informera om vad som gäller i fråga om biljettköp och kommande program på vav2022.se. På kampanjsidan kommer det att bli förhandsvisningar och mycket mer så håll utkik.

– Vi hoppas att det blir en ännu bättre och bredare mässa tack vare att det frigjorts mer tid för utställare att väva fler verk, och inte minst komponera nya. Sedan har vi ju aktörer som redan har lagt ner mycket planerings- och förberedelsearbete kopplat till vävtemat. Vi tittar på hur de kan ändra sina agendor. Men det känns som det som redan är planerat och som genomförs under 2021 kommer att lägga grunden för en riktigt bra mässa 2022 säger, Marita Jönsson, utvecklare i slöjd och konsthantverk på Region Halland.

Ställ inte in, flytta fram istället

Halmstad Convention Bureau (Halmstad CVB) på Destination Halmstad arbetar med att värva större evenemang och möten till Halmstad. Något som är viktigt även för hela Halland och dess närområden. Det genererar samhällsutveckling, jobb och intäkter för besöksnäringen. Sedan pandemin slog till i början av 2020 har Halmstad CVB arbetat hårt med att hjälpa arrangörer att blicka framåt och hitta nya datum.

– Vi gör allt vi kan för att skapa de allra bästa förutsättningarna för ett evenemang och dess besökare. Arrangören ska kunna känna sig trygg i samarbetet med oss. Jag är stolt och glad över att Halmstad får vara värdstad för VÄV2022. Det synliggör Halmstad både nationellt och internationellt. Vi har sådan otrolig potential här i Halmstad säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau.

Arrangör för VÄV2022 är Svenska Vävrådet tillsammans med sina samarbetspartners Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland, Destination Halmstad, Halmstad Arena och PR & Media.

Kontakt

Tina Ignell
Ordförande i Svenska Vävrådet
Tfn: 013-13 36 75
E-post: tina@vavmagasinet.se

Marita Jönsson
Utvecklare slöjd och konsthantverk, Region Halland
Tfn: 035-17 98 81
E-post: marita.jonsson@regionhalland.se

Linda Hellring
Projektledare Halmstad Convention Bureau, Destination Halmstad
Tel: 0706-65 25 71.
E-post: linda.hellring@halmstad.se

Kontaktuppgifter

Tina Ignell, Ordförande i Svenska Vävrådet

Tel: 013-13 36 75

E-post:tina@vavmagasinet.sewww.svenskavav.com

Marita Jönsson, utvecklare slöjd och konsthantverk, Region Halland

Tel: 035-17 98 81

E-post:marita.jonsson@regionhalland.se

Linda Hellring, projektledare Halmstad Convention Bureau

Tel: 0706-65 25 71

E-post:linda.hellring@halmstad.se

Följ oss!

Vill du ta del av vad som händer, vilka utställare vi bokar och vilka kringaktiviteter som vi arrangerar?

E-postadresser till våra nyhetsbrevsprenumeranter sparas hos oss så länge prenumerationen pågår. Efter avslutad prenumeration raderas uppgiften. E-postadresserna lämnas aldrig ut till något företag, annan organisation eller privatperson.

Om du vill veta vilka uppgifter vi har om dig, korrigera felaktiga uppgifter eller radera uppgifter kan du göra det genom att mejla till info@svenskavav.com